Hvilken indflydelse har tv?

by anneogjulie

Reality tv

 

I dagens Danmark findes et utal af reality programmer, og mange letpåvirkelige unge føler sig fristet til at melde sig til. Problemet er bare, at når man stiller op i et talentshow, så kræver det man har et talent, og mange forældre tør ikke tage konsekvensen, og fortælle deres børn at de faktisk ikke har noget talent. Men det er jo også svært, når et barn kommer i en alder af 6 år, og skal vise mor og far sit helt nye dansenummer, for hvad skal man så sige til barnet, hvis det ligner noget der er løgn? Du kan jo ikke skuffe dit barn og sige: ”Hold da op lille Mie, danse? Nej det kan du i hvert fald ikke, du ligner en fugleunge der har brækket sine vinger, så du må nok hellere satse på noget andet”. Vi er alle sammen gode til noget, men nogle gange bliver vi bare nød til at sætte nogle grænser. Det er jo ikke fedt at udstille sig selv på landsdækkende tv, fordi mor og far aldrig har sagt du faktisk ikke kan synge.
Curlingbørnene, har en tendens til at tro at de kan det hele, og kan få det hele, for mor og far har jo givet dem alt, og hjulpet dem med alt. Derfor ser man tit og ofte sådan nogle i tv-programmer som X Factor, Talent, De unge Mødre, Paradise Hotel, Big Brother, Wipe Out og mange flere shows hvor de har en mulighed for at blive kendt.
Curlinggenerationen går også under navnet ’Se mig, Se mig, Se mig’ generationen, og Reality generationen, for de fleste børn er blevet opdraget til, at de er jordens centrum. Alt skal handle om dem, og de vil stort set gøre alt for at komme i fjernsynet. Nogle bruger det sågar også til at bygge en karriere op. Hvis vi kigger på Amalie Szigethy, som startede med at deltage i Paradise, så startede hun jo sin ’karriere’ på den måde. Efter at have udtalt nogle knap så vise ord på landsdækkende fjernsyn, blev hun kendt som Amalie fra Paradise, hende den dumme. Ud fra det, har hun fået sit eget tv show ’Amalies verden’ som udelukkende handler om hende, hendes mor og Peter Birch som hun havde sex med nede på Paradise Hotel. Derefter har hun medvirket i mange interviews, og nu skal hun snart være med i en ny tv serie kaldet ’Divaer i Junglen’. Hun deltager i en masse store events, hvor hun går på den røde løber, og snakker med en masse journalister, men hvad er hun egentlig kendt for? At være dum. Er det et talent?
Vi elsker alle at se disse mennesker gøre sig selv til grin, men hvorfor er der ikke nogen der siger noget til dem? Curlingbørn er meget sarte overfor sandheden og for virkeligheden, for de har aldrig i deres liv fået kritik, og hvis de endelig har, så har mor og far taget fat i dem som har sagt det, og ellers prøvet og forklare at ’det mente de jo ikke’ osv.
Man siger at ydmygelse, fordømmelse og intriger er 3 nøgleord når man snakker om reality tv, og hvis yngre børn kigger med, så kommer de til at være sådan overfor andre menneske. De ydmyger dem, fordømmer og skaber intriger. Så hvis alle børn var sådan, så ville verden se helt anderledes ud. Der er meget af det nu, specielt i teenagealderen, for man tænker: ”Nej de er på tv, og de gør og gør sådan og sådan, så derfor skal jeg også gøre sådan” for automatisk tænker vi: TV = succes, og vi vil jo alle sammen gerne have succes. Så hvis de går og bagtaler hinanden på Paradise Hotel, så skal vi også gå og bagtale hinanden, og hvis de får et barn i De unge mødre, så skal vi også have et barn.
Derfor har vi brug for nogle forældre der træder i kraft, og tager konsekvensen og bliver uvenner med deres barn ved at sige: ”du kan ikke synge”.
Mange forældre vil gerne være venner med deres børn, men de er altså forældre i sidste ende, og bliver nød til at sige stop.

Reklamer